Wentelteefjes met Appel-Salsa

Je wilt wentelteefjes makenen daarbij een lekker fris smaakje aan toevoegen. Maak nu eens wentelteefjes met appel-salsa.

Welke ingrediënten heb ik nodig?

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 appels
  • 30 ml melk
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • poedersuiker
  • 15 ml appelsap

Hoe te bereiden?
Zet een steelpannetje op het gasstel. Doe 15 ml appelsap en 2 eetlepels abrikozenjam in het pannetje en zet het vuur vast aan. Schil alvast de appels, snij ze in stukjes en gooi ze er bij in wanneer het aan de kook komt. Laat het 8 á 10 minuten koken tot een compote. Laat nu de compote afkoelen en begin met het kloppen van de eieren. Voeg er suiker en kaneel aan toe totdat het een romig mengsel is geworden en klop dan de melk erdoorheen. Haal nu de sneetjes brood door het mengsel, leg ze op een bord en giet de rest van het mengsel eroverheen. Pak nu een bakpan met anti-aanbaklaag en ga hier een klontje boter in verhitten. Leg de 4 sneetjes brood hierin en laat het circa 4 minuten doorbakken totdat het er lekker krokant en goudbruin uitziet. Leg nu de 4 wentelteefjes op een apart bord, gooi er poedersuiker op en schep de appel-salsa (compote) ernaast.

Het bereiden van wentelteefjes met appel-salsa zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen.

VN:F [1.9.13_1145]
Beoordeling: 5.0/10 (3 stemmen)
Wentelteefjes met Appel-Salsa, 5.0 out of 10 based on 3 ratings

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>